кадри БНТРедактор: Няма да има изненада в мерките срещу разпространение на

...
кадри БНТРедактор: Няма да има изненада в мерките срещу разпространение на
Коментари Харесай

Проветряването е важна мярка срещу разпространението на коронавируса, припомни Ангел Кунчев

кадри Българска национална телевизия

Редактор: 

Няма да има изненада в ограниченията против разпространяване на новата вълна на ковид. Те няма да се ползват автоматизирано, а съгласно събитията, това изясни в студиото на Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

България не е чак толкоз огромна територия, тъй че ограничаващите марки ще се ползват на национално равнище, това е обвързано и с икономическите ограничения, добави той. Кунчев акцентира, че за разпространяването на вируса няма толкоз значение мястото, а държанието на хората. Дали ще се затварят заведения зависи от доста фактори – дистанцията сред масите, имунизацията на личния състав, дезинфекцията и вентилацията.

Кунчев акцентира, че проветряването на пространствата е доста значимо, само че постоянно се не помни. „ Заразяването не става до момента в който ядем и пием, а като вдишваме аерозолите, в които е вируса. Те не остават там толкоз дълго, най-вече до половин час “, изясни основния държавен здравен контрольор.

Според него проветряването е целесъобразно, най-малко до момента в който климата го разрешава, в това число и в учебните заведения, когато стартира новата образователна година, сподели той.

Не можем да кажем занапред какво ще е ситуацията към 15 септември, добави Кунчев, като сподели също, че пикът на новата вълна се чака сред края на август и началото на септември.

Има болнични здания, които са изцяло подготвени да посрещат пациенти с коронавирус, само че там няма кой да работи, изясни той. „ Лимитиращияг фактор не са лечебните заведения, а лекарите и сестрите “, сподели още основния държавен контрольор.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР